Leuke buitenspelletjes voor van de zomer!

25 april, 2023 | DIY - voor kinderen en volwassenen

De zomer is om te spelen, dat weet iedereen. Er zijn zoveel leuke spelletjes om buiten te spelen met familie en vrienden, ongeacht de leeftijd. Dit zijn een paar leuke spelletjes om deze zomer te proberen!

 

Hoepelen:

Hoepelen is niet alleen leuk, het is ook een goede oefening, goed voor je lichaamscoördinatie, en je kunt op verschillende manieren hoepelen. De meest gebruikelijke manier is rond de taille, maar in het begin kan het moeilijk zijn om het ritme vol te houden. Voor een beginner is het het gemakkelijkst om de hoelahoep om de arm te draaien. Zodra dat goed lukt, kun je beginnen met hoepelen rond je nek en langzaam afdalen naar je taille.

Touwtrekken:

Het perfecte spelletje voor op een verjaardagsfeestje. Touwtrekken is een teamactiviteit waarbij je de kracht van je hele lichaam moet gebruiken om te winnen van het andere team. Alles wat je nodig hebt is wat touw. De lengte van het touw hangt af van het aantal mensen dat aan het spel deelneemt – hoe meer spelers, hoe het touw moet zijn. Het doel van het spel is om het andere team aan jullie kant van het middelpunt te krijgen door aan jullie kant van het touw te trekken. Leuk voor zowel kinderen als volwassenen!

Verstoppertje:

Een favoriet onder kinderen die ook leuk kan zijn als volwassene. Bepaal samen waar je je mag verstoppen. Stel beperkingen op voor plaatsen die gevaarlijk kunnen zijn zoals kliffen, te ver het bos in, struiken met gevaarlijke planten of plaatsen met scherpe voorwerpen. Bepaal wie er gaat zoeken en tot hoeveel diegene telt. De rest gaat zich verstoppen. Wie als laatste gevonden wordt, wint de ronde. Wie als eerste wordt gevonden, gaat de volgende ronde zoeken.

Wateroorlogje:

Je kunt zo ongeveer alles gebruiken waar je water in kunt doen. Van emmers en ballonnen tot waterpistolen en waterslangen. Er zijn niet zoveel regels, behalve dat je iedereen zo nat mogelijk probeert te maken! Zorg ervoor dat je zwemkleding draagt ​​zodat je geen kwetsbare kledingstukken die niet tegen water kunnen beschadigt.  

Geheime locatie:

Om aan te sluiten op de ontwikkeling van je kind, kun je “geheime locatie” spelen. Om dit spel te spelen heb je twee teams en een groot speeloppervlak nodig. Het ene team kiest een geheime locatie waar iedereen van het andere team zich gaat verstoppen. Wanneer ze het signaal geven, moet het andere team ze zoeken. Het team dat als eerste de geheime plek vindt, wint de ronde.

Zomerspelletjes zijn een goede manier om kinderen langere tijd bezig te houden en hun creativiteit te ontwikkelen door middel van goed buitenspelen. Door verschillende spelletjes te spelen ontwikkelen kinderen ook hun motorische vaardigheden, hun vermogen om samen te werken en hun vermogen om nieuwe dingen te leren. Dus neem je familie en vrienden mee naar buiten en probeer deze leuke spelletjes eens uit!

Enkele van onze leuke speelgoeddozen

Nog geen lid van onze knutselclub?

Dan vinden wij natuurlijk dat je het moet proberen! Je krijgt leuk en creatief werk voor je kind - direct thuis.

Probeer ons welkomstpakket voor slechts 59 kr!

Het pakket bevat de populaire klei Silk Clay - waar alle kinderen dol op zijn!