Roliga utomhuslekar i sommar!

20 april, 2023 | DIY - För vuxna och barn

Sommaren är till för att leka, det är sen gammalt. Det finns så många roliga lekar att leka utomhus med familj och vänner, oavsett ålder. Här är några roliga lekar att prova på i sommar!

 

Rocka rockring: 

Att rocka rockring är inte bara roligt, det är bra träning, bra för kroppskoordination, och man kan rocka ringen på flera olika sätt. Det vanligaste sättet är runt midjan, men det kan vara svårt till en början att få till rytmen. Som nybörjare är det lättast att börja snurra ringen runt armen. När det känns bekvämt kan ni börja snurra ringer runt halsen, och sakta jobba er neråt mot midjan.

Dragkamp:

Den perfekta leken när man skall ha födelsedagskalas. Dragkamp är en lagaktivitet där man måste använda hela kroppens styrka för att vinna mot motståndarlaget. Allt man behöver är ett rep, det funkar lika bra med en båt-tamp. Längden på repet beror på hur många som skall vara med på leken – ju fler spelare, desto längre rep behöver ni. Målet med leken är att få över motståndarlaget på er sida av mittpunkten genom att dra i er sida av repet. Roligt för både barn och vuxna!

Kurragömma: 

En favoritlek bland barn som även kan vara rolig som vuxen. Bestäm gemensamt vilket område man får gömma sig i. Var tydligen med att sätta restriktioner på vissa ställen som kan vara farliga som klippor, för långt in i skogen, buskar med farliga växter eller allmänna platser med vassa föremål. Bestäm vem som räknar och vad man räknar till, så gömmer sig resten. Den som blir hittat sist vinner omgången. Den som blir hittad först får räkna nästa omgång.

Vattenkrig:

Här kan ni använda lite vad som helst för att förvara vatten. Allt ifrån hinkar, ballonger, vattenpistoler och vattenslangar. Det finns egentligen inte så många regler, förutom att försöka blöta ner alla andra så mycket som möjligt! Se till att ha på er badkläder för att inte förstöra ömtåliga plagg som inte tål vatten.

Hemlig plats:

För att passa barnets utveckling kan man spela ”hemlig plats”. För att spela denna lek behöver du två lag och en stor lekyta. Ett lag väljer en hemlig plats där alla från det andra laget ska gömma sig. När given signal hörs, ska det andra laget leta efter dem. Det laget som hittar den hemliga platsen först vinner omgången.

Sommarlekar är ett bra sätt att hålla barnen sysselsatta under längre stunder och utveckla deras kreativitet i samband med en bra utelek. Genom att spela olika lekar kan barnet också utveckla sin motorik, sin samarbetsförmåga och sin förmåga att lära sig nya saker. Så ta med dig familj och vänner utomhus och prova på dessa roliga lekar nästa gång!

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!