Roligt sommarpyssel på lediga dagar!

18 maj, 2021 | Lera, gips och frigolit, Papper och kartong, Skapa figurer av lera, Sommarpyssel, Våra pysselpaket

Pyssla roliga glassar av lera och kartong

Glass hör ju verkligen sommaren till. Förutom att äta glass kan man pyssla skojiga och fantasifulla glassar av olika material. Det är verkligen ett roligt sommarpyssel! Både på regniga och soliga dagar.

Av leran Silk Clay, färgglada pomponger, former av styrolit och färgad kartong kan du göra en mängd olika strut- och pinnglassar. Skapa glassar ur fantasin eller sådana som finns i verkligheten. Du kanske har några egna favoritglassar som du kan skapa av materialet?

Med hjälp av en kartong kan du göra en liten glasskiosk och leka att du säljer jättegoda glassar.

Roligt sommarpyssel för barn glassar av Silk Clay

Glasspinnar av Silk Clay. Roligt sommarpyssel för barn!

Det som är bra med denna härliga lera är att du enkelt kan blanda olika färger och få fram nya färger eller nyanser. Det går även att få fram mönster i leran. Ta exempelvis den ljusgröna glassen. Där har vi blandat ljusgrön och vit Silk Clay. Men bara blandat lite. Då får man fram ett ”batik-liknande” mönster. Den gul-röda glassen är gjord på samma vis, men med tre färger.

roligt sommarpyssel för barn pinnglassar av färgad kartong
roligt sommarpyssel för barn bägare av färgad kartong

Pinnglass och bägare av färgad kartong

Av enfärgad och mönstrad kartong kan du också göra roliga pinnglassar. Varför inte göra några fina ”bägare” med glass också?

Pyssla glassar av silk clay pyssel för barn

Strutglassar är också kul att pyssla.

Här är själva struten gjord av brun Silk Clay. Glasskulorna består av frigolitkulor som är klädda med ett tunt lager av Silk Clay. Grädden och de randiga chokladsticksen är också av Silk Clay. Visst blir man lite sugen på en glass?

Pyssla med Club Creo!

Har du som förälder kanske svårt att hitta på eller hinna med att köpa in pysselmaterial till ditt barn så kan vi underlätta för dig.

Allt pyssel i det här inlägget är från vår fantastiskt roliga box med sommartema. Här är det bara att börja pyssla när materialet kommer.

Pyssla med kartong egen glasskiosk

Roligt sommarpyssel för bara 59 kr!

Material till att göra de här glassarna av både Silk Clay och färgad kartong finns som sagt i vårt specialgjorda Välkomstpaket med sommartema. Just nu för bara 59 kr!  Du får materialet till ditt barn direkt hem i brevlådan! Erbjudandet är dock begränsat så passa på nu så att du inte missar det!

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!