Ett eget handgjort mobilfodral är coolt

3 april, 2018 | Sy i filt, Sy och väva, Våra pysselpaket

Har du en egen mobil kan du sy ett coolt mobilfodral av filt.

Gör som vi har gjort eller hitta på ett helt eget motiv. Måtten på de här fodralen avser Iphone 6. Har du en annan mobil mäter du den och lägger till 1 cm på varje sida när du skall klippa ut de rektangulära filtbitarna som skall bli fram och baksida på fodralet.

Mobilfodralen på den här bilden är gjorda av material från ett av våra roliga temapaket. Det får du om du är medlem i Club Creo. Kolla in vårt jättepopulära Välkomstpaket!

 

Ett kul monster som framsida på ditt mobilfodral?

Gör så här: Klipp till två bitar svart filt som är 9 x 16 cm (måttet avser Iphone 6). Klipp ut övriga delar till motivet – tänder, ögon och hår.

Sy ett streck med grön tråd som mun. Limma fast tänder, ögon och håret. Tryck till delarna lite så att de fastnar ordentligt. Låt limmet torka innan du syr ihop de båda svarta delarna. Överst skall det vara öppet så du får ner mobilen.

Eller en söt kanin som motiv?

Gör så här: Klipp till två bitar röd filt som är 9 x 16 cm (måttet avser Iphone 6). Klipp ut övriga delar till motivet.

Sy fast den blå filtbiten på kaninen och sy ett svart kors i mitten. Limma fast nosen och sy några stygn till ögon och ett streck under nosen. Sy fast kaninen på den ena röda filtbiten.

Klipp ut en gul och en rosa cirkel. Den rosa cirkeln syr du fast med kantstygn på den gula och sedan avslutar du med att sy fast en knapp i mitten samtidigt som du syr fast den i den röda filten. Sy fast den gula blomman och sedan knapparna i mitten samt knapparna på öronen. Till sist syr du ihop de båda röda delar och simsalabim så har du fått ett jättefint mobilfodral!

Eller varför inte en rolig katt?

Gör så här: Klipp en bit ljusblå filt som är 9 x 16 cm och en bit som är 9 x 20 cm (måttet avser Iphone 6). Klipp runda hörn längst ner om du vill. Klipp ut övriga delar till motivet.

Limma fast kattens nos och sy munnen med svart garn, sy sedan fast hela ansiktet. Sy fast öronen och den rosa flugan. Limma på de gröna ögonen och sy fast knapparna och även knappen på flugan.

Sy ihop fram- och bakdelen av fodralet med langettstygn. Tycker du det blir för svårt kan du sy med vanliga tråckelstygn. Bakdelen som sticker upp klipper du en rund form på och syr fast en knapp.

Ca 4 cm ner på fodralets framsida gör du en ögla för att kunna stäng fodralet. Ta dubbelt garn och trä från insidan och ut. ”Provstäng” runt knappen. När öglan är lagom lång gör du en knut, både på framsidan och på insidan av fodralet.

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!