Zomers knutselen op vrije dagen!

18 mei, 2021 | Klei, gips en piepschuim, Onze puzzelpakketten, Papier en karton, Zomer ambachten

Leuke ijsjes knutselen van klei en karton

IJsjes horen echt bij de zomer. Behalve dat je ijsjes kunt eten, kun je ook van verschillende materialen grappige en fantasievolle ijsjes maken. Een superleuke knutselactiviteit voor de zomer. Niet alleen als het regent, maar ook op zonnige dagen.

Van Silk Clay klei, kleurige pompons, vormen van piepschuim en gekleurd karton kun je een heleboel verschillende ijsjes in hoorntjes en op stokjes maken. Je kunt fantasie-ijsjes maken of ijsjes die echt bestaan. Misschien heb je wel favoriete ijsjes die je van het materiaal kunt maken.

Van een kartonnen doos kun je bovendien een kleine ijskiosk maken en spelen dat je superlekker ijs verkoopt.

Roligt sommarpyssel för barn glassar av Silk Clay

IJsjes op stokjes van Silk Clay. Heerlijk zomers knutselen voor kinderen!

Het fijne van deze heerlijke klei is, dat je eenvoudig verschillende kleuren kunt mengen en zo nieuwe kleuren en tinten kunt maken. Je kunt ook patronen in de klei maken. Neem bijvoorbeeld het lichtgroene ijsje. Daarvoor hebben we lichtgroene en witte Silk Clay met elkaar gemengd. Niet helemaal gemengd, maar een beetje. Dan krijg je een batikachtig patroon. Het rood-gele ijsje is op dezelfde manier gemaakt, maar nu met drie kleuren.

roligt sommarpyssel för barn pinnglassar av färgad kartong
roligt sommarpyssel för barn bägare av färgad kartong

IJsjes op stokjes en in bekertjes van gekleurd karton

Van effen en gedessineerd karton kun je ook leuke ijsjes op stokjes maken. En waarom zou je niet ook een paar mooie bekertjes met ijs maken?

Pyssla glassar av silk clay pyssel för barn

IJshoorntjes zijn ook leuk om te maken.

Hier is het hoorntje zelf van bruine Silk Clay gemaakt. De ijsbolletjes bestaan uit bolletjes van piepschuim die met een dun laagje Silk Clay zijn bekleed. De slagroom en de gestreepte chocoladesticks zijn ook van Silk Clay. Krijg je al trek in een ijsje?

Knutselen met Club Creo!

Als je als ouder misschien moeite hebt – of geen tijd – om voor je kind knutselmateriaal te bedenken of te kopen, kunnen wij het je makkelijk maken.

Alle knutsels in deze blog komen uit onze fantastisch leuke knutselbox met een zomers thema. Je kunt meteen aan de slag gaan zodra het materiaal aankomt.

Pyssla med kartong egen glasskiosk

Een leuk zomers knutselpakket voor maar €6,90!

In ons speciaal ontwikkelde Welkomstpakket met een zomers thema vind je materialen om deze ijsjes te maken van Silk Clay en gekleurd karton. Nu voor maar €6,90! Je krijgt het materiaal voor je kind rechtstreeks thuisbezorgd! De aanbieding is beperkt. Wees er snel bij zodat je hem niet misloopt!

Enkele van onze leuke speelgoeddozen

Nog geen lid van onze knutselclub?

Dan vinden wij natuurlijk dat je het moet proberen! Je krijgt leuk en creatief werk voor je kind - direct thuis.

Probeer ons welkomstpakket voor slechts 59 kr!

Het pakket bevat de populaire klei Silk Clay - waar alle kinderen dol op zijn!