Mooie kunstwerkjes maken van gekleurd borduurgaren

2 maart, 2020 | Kunst van koordjes, Onze puzzelpakketten

Dit soort kunst heet String Art – een leuke manier om figuren te maken van draad

Kunstwerkjes maken door draad of garen kriskras tussen naalden te spannen is een heel populaire hobby geworden. Om het wat eenvoudiger te maken voor wie het nog nooit heeft gedaan, hebben we op onze platen van mosrubber voorgedrukte omtrekken van verschillende motieven aangebracht. Op de voorgedrukte lijnen plaats je op gelijke afstanden naalden en daarna span je er draden langs, kriskras en heen en weer, tot een vlak wordt gevuld en een motief ontstaat. Een heel leuke manier om te knutselen!

Hier hebben we een ijsje gemaakt met heel andere kleuren dan je gewend bent van een ijshoorntje. Het hoorntje is gemaakt van licht- en donkergroen borduurgaren en het ijs van paars en rood garen. Als het ijs bijna gevuld is met garen hebben we er wat kralen aan geregen zodat het eruitziet als strooisel. Bovenop hebben we met een naald een pompon vastgezet.

Deze mooie draak hebben we gemaakt van licht- en donkerpaars borduurgaren en de lange staart van geel en lichtgroen garen. Aan het eind hebben we wat parels aangeregen en er met een naald een rozet op vastgemaakt.

Cactussen zijn op dit moment enorm populair als motief. Voor de bloempot hebben we geel en oranje borduurgaren gebruikt en voor de cactus zelf het donkergroene garen. Als “bloemen” hebben we er wat paar pompons op vastgemaakt, sommige versierd met een klein kraaltje.

Van het materiaal in ons pakket “Kunst van koordjes” kun je bijvoorbeeld deze mooie regenboog maken. Als wolkjes hebben we er een heleboel mooie glinsterende pompons op vastgemaakt. We hebben een mooie rozet genomen die als een vlinder met zijn vleugels op de top van de regenboog rust.

Dit knutselmateriaal is nog maar één van alle leuke hobbypakketten die je ontvangt als je lid bent van Club Creo.

Enkele van onze leuke speelgoeddozen

Nog geen lid van onze knutselclub?

Dan vinden wij natuurlijk dat je het moet proberen! Je krijgt leuk en creatief werk voor je kind - direct thuis.

Probeer ons welkomstpakket voor slechts 59 kr!

Het pakket bevat de populaire klei Silk Clay - waar alle kinderen dol op zijn!