Skapa fina konstverk av färgade snören

27 november, 2018 | Konst av snören, Våra pysselpaket

Den här typen av hobby kallas String Art

Att skapa små konstverk genom att dra tråd eller snören kors och tvärs mellan nålar har blivit en väldigt populär hobby. För att göra det lite enklare, om man inte pysslat med detta tidigare, har vi gjort förtryckta konturer av olika motiv på våra plattor av mossgummi. På de tryckta linjerna sätter man nålar med jämna mellanrum och sedan drar man som sagt snören kors och tvärs, fram och tillbaka, tills en yta fylls och ett motiv växer fram. Ett jätteroligt pyssel!

Här har vi gjort en glass i helt andra färger än så som en glasstrut brukar se ut. Själva struten är gjord av ljus och mörkgrönt broderigarn och glassen av lila och rött garn. När glassen nästan är fylld med garn så har vi trätt på några pärlor som kan se ut som strössel. På toppen har vi satt fast en pompom med en nål.

Den fina draken har vi gjort av ljuslila och mörklila broderigarn och den långa svansen av gult och ljusgrönt garn. Precis i slutet har vi trätt på några pärlor och till sist satt fast en rosett men en nål.

En kaktus är ett väldigt populärt motiv just nu. Till krukan har vi använt gult och orange broderigarn och själva kaktusen det mörkare gröna garnet. Som ”blommor” har vi fäst några pomponer, varav ett par har fått en liten pärla på sig.

Av materialet i vårt paket ”Konstverk av snören” kan man även göra den här fina regnbågen. Som små moln har vi fäst massor av fina, glittrande pomponer. En söt rosett fick bli en liten fjäril som vilar sina vingar på toppen av regnbågen.

Det här pysselmaterialet är bara ett av alla roliga hobbypaket du får om du är medlem i Club Creo.

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!