Toneel spelen met vingerpoppen die je zelf hebt genaaid

23 maart, 2020 | Naaien en weven, Naaien met vilt, Onze puzzelpakketten

Kleine vingerpoppen maken van vilt is makkelijk en heel leuk om te doen!

Nu kun je je fantasie de vrije hand geven en allerlei verchillende typen figuren maken. Of je kunt een thema kiezen aan de hand waarvan je iets kunt naaien, bijvoorbeeld wilde dieren uit het oerwoud, dieren uit het bos bij jou in de buurt of allerlei gezichten van mensen. En wat dacht je van het naaien van Babblarna in verschillende kleuren? Wij vonden het thema ”Dieren op de boerderij” ontzettend leuk.

Het leuke met vingerpoppen is dat je ermee kan spelen als ze klaar zijn. Een tip: hang een laken in een deuropening en speel poppentheater voor de hele familie. Bijvoorbeeld als een leuke ontspanning op de vrijdagavond. 

Knip het lichaam van de vingerpop uit van dubbel vilt. Gebruik je vinger als mal, maar voeg rondom 2 cm toe. Onze poppen zijn 4 cm breed en 7 cm hoog. Knip alle delen uit die je voor je figuur nodig hebt. De delen die aan de voorkant komen, zoals ogen, neus en mond, lijm of naai je vast voordat je het lichaam in elkaar naait. De oren, horens, haren of vleugels leg je tussen de delen van het lichaam. Naai daarna rondom de randen maar laat naar beneden een opening open.

Hier zie je enkele dieren uit onze “boerderij”.

Als je een abonnement hebt op Club Creo is “Naaien met vilt” een van onze leuke knutselthema’s en met de inhoud van het pakket kun je deze leuke vingerpoppen maken en nog veel meer.
Bekijk ons voordelige Welkomstpakket!

Enkele van onze leuke speelgoeddozen

Nog geen lid van onze knutselclub?

Dan vinden wij natuurlijk dat je het moet proberen! Je krijgt leuk en creatief werk voor je kind - direct thuis.

Probeer ons welkomstpakket voor slechts 59 kr!

Het pakket bevat de populaire klei Silk Clay - waar alle kinderen dol op zijn!