Spela teater med fingerdockor du själv sytt

20 april, 2018 | Sy i filt, Sy och väva

Att sy små fingerdockor av filt är både enkelt och jätteroligt att göra!

Här är det fritt fram att skapa olika typer av figurer efter fri fantasi. Men man kan också välja ut ett tema att sy efter, t ex vilda djur från djungeln, djur från våra svenska skogar eller olika människoansikten. Eller varför inte sy Babblarna i olika färger? Vi tyckte att temat, ”Olika djur på bondgården”, var lite kul.

Det roliga med fingerdockor är att man kan leka med dem när de är klara. Ett tips är att hänga upp ett lakan i en dörröppning och spela dockteater för familjen. Varför inte göra det som ett roligt fredagsmys.

Klipp ut fingerdockans kropp i dubbelt filt. Använd ditt finger som mall, men lägg till 2 cm runtom. Våra dockor är 4 cm breda och 7 cm höga. Klipp ut alla dela du skall ha till din figur. De delar som skall vara på framsidan, till exempel ögon, nos och mun, limmar eller syr du fast innan du syr ihop kroppen. Öron, horn, hår eller vingar lägger du mellan kroppens delar. Sy sedan runt kanterna, men lämna en öppning nedtill.

Här ser du några djur från vår ”bondgård”.

När du prenumererar på Club Creo så är ett av våra roliga pysselteman ”Sy i filt” och med det innehållet kan du sy dessa söta fingerdockor och mycket annat.
Kolla in vårt prisvärda välkomstpaket!

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!