Tips voor knutselen met Silk Clay!

15 januari, 2021 | Figuren van klei, Onze puzzelpakketten

Daarom is Silk Clay zo leuk!

Hier krijg je een aantal leuke tips voor knutselen met Silk Clay, de favoriete klei van alle kinderen. Hij heeft veel goede eigenschappen die het voor kinderen makkelijk maken om creatief te zijn.

De klei is heel zacht en makkelijk te kneden zonder dat hij kliederig wordt. Silk Clay verkruimelt niet en geeft niet af en dus is het niet erg als je een stuk op de grond laat vallen.  

De klei is zelfdrogend. Dat betekent dat hij op kamertemperatuur droogt. Als de klei gedroogd is, krijgt hij een glad oppervlak en voelt hij een beetje rubberachtig aan.

pysseltips med lera figurer av silk clay
pysseltips med Silk Clay figurer av lera
pysseltips med Silk Clay pyssel med lera
pysseltips med lera pyssel för barn

Creaties maken met magische klei

Er zijn nog meer tips voor knutselen met Silk Clay. Je kunt van de klei niet alleen figuren vormen, maar je kunt er ook andere materialen, zoals karton, piepschuim of hout, mee bekleden.

Het fijne van de klei is dat hij direct op de ondergrond hecht, waardoor je niet hoeft te lijmen. Je rolt de klei uit met een deegroller of een glas met een gladde buitenkant en je bekleedt het oppervlak dat je wilt versieren met dunne laagjes van de klei.  

We hebben hier ronde vormen van piepschuim gebruikt, die we met klei hebben bekleed, en daarna  hebben we twee insecten met vleugels gemaakt.

pyssel för barn pysseltips med lera

Zoals gezegd heeft de klei veel goede, creatieve eigenschappen. Het is een fantastisch leuk knutselmateriaal waarmee kinderen kunnen spelen en zich in kleur en vorm kunnen uiten. Als ze de klei eenmaal in hun handen hebben gekregen, kunnen ze urenlang zitten knutselen.

Het is, met andere woorden, bijna onmogelijk om te stoppen met knutselen als je eenmaal begonnen bent. En dat geldt ook voor volwassenen.

Goed om aan te denken!
Gebruik één stuk klei tegelijk en sluit de rest met het deksel af. Dat is omdat de klei uitdroogt als hij te lang aan de lucht wordt blootgesteld. Als hij toch een beetje te droog is geworden, kun je er een paar druppels water bij doen en hem weer zacht kneden.

Creatieve knutseldoos voor kinderen

Onze doos met de Silk Clay klei bevat behalve de klei ook o.a. grappige ogen, pompons, pijpenragers en vormen van mosrubber. Met al deze verschillende versieringen kan elke figuur zijn eigen persoonlijkheid krijgen. Een geweldige tip voor een leuke knutselactiviteit voor kinderen.

Figurer-av-lera

Enkele van onze leuke speelgoeddozen

Nog geen lid van onze knutselclub?

Dan vinden wij natuurlijk dat je het moet proberen! Je krijgt leuk en creatief werk voor je kind - direct thuis.

Probeer ons welkomstpakket voor slechts 59 kr!

Het pakket bevat de populaire klei Silk Clay - waar alle kinderen dol op zijn!