Pysseltips med Silk Clay!

15 januari, 2021 | Skapa figurer av lera, Våra pysselpaket

Därför är det så kul med Silk Clay!

Här får du några roliga pysseltips med Silk Clay. Leran som är alla barns favoritlera. Den har många bra egenskaper som gör det lätt för barn att vara kreativa.

Leran är väldigt mjuk och lätt att knåda och den kladdar inte alls. Silk Clay varken smular eller färga av sig så skulle man tappa en bit på golvet så är det ingen fara.

Den är självtorkande vilket innebär att den torkar i rumstemperatur. När leran har torkat får den en slät yta och känns lite gummiaktig i konsistensen.

pysseltips med lera figurer av silk clay
pysseltips med Silk Clay figurer av lera
pysseltips med Silk Clay pyssel med lera
pysseltips med lera pyssel för barn

Kreativt skapande med magisk lera

Ett annat pysseltips med Silk Clay, förutom att forma figurer enbart av leran, är att man även kan klä leran på andra material som till exempel kartong, frigolit eller trä.

Det som är bra med leran är att den fäster direkt på underlaget vilket innebär att du inte behöver limma. Kavla ut leran med en kavel eller ett glas med slät yta och klä det du vill dekorera med tunna lager av leran.

Här har vi använt runda frigolitformer som vi klätt med lera och sedan skapat två vingbeklädda insekter.

pyssel för barn pysseltips med lera
Leran har som sagt många bra och kreativa egenskaper och är ett fantastiskt roligt pysselmaterial som barn kan leka med och uttrycka sig genom färg och form. När de väl har fått leran i sina händer kan de sitta i timmar och pyssla.

Med andra ord går det nästa inte att sluta pyssla när man väl börjat! Och det gäller faktiskt även vuxna.

Bra att tänka på!
Använd en bit lera i taget och sätt på locket emellan. Det på grund av att när leran utsätts för luft för länge så torkar den. Om den ändå råkat bli lite för torr kan man blanda i ett par droppar vatten och knåda den mjuk igen.

Kreativ pysselbox för barn

Vår box med leran Silk Clay innehåller, förutom leran, även skojiga ögon, pomponger, piprensare och mossgummiformer med glitter på m.m. Med alla dessa olika dekorationer kan man ge varje figur sin egen personlighet. Ett utmärkt tips på roligt pyssel för barn.

Figurer-av-lera

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!