Cookies og Integritetspolitik

Personvernpolicy

Her kan du lese om hvordan vi i henhold til gjeldende personvernlovgivning bruke dine personopplysninger, hvor lenge disse oppbevares, hvordan de beskyttes, hvilke rettigheter du har, samt hvordan du går frem om du er misfornøyd med vår behandling av dine personopplysninger.

Slik brukes personopplysningene dine  

GDPR (General Data Protection Regulation) er en ny EU-lov som trådte i kraft fra 25. mai 2018. GDPR erstatter den norske Personopplysningsloven. Hensikten med GDPR er å styrke kravene til behandlingen av personopplysninger, i tillegg å sørge for et enhetlig regelverk innenfor EU. For å sikre at vi kommer til å behandle dine personopplysninger på en lovlig og ansvarsfullt måte også etter at GDPR har trådd i kraft har vi gjennomført en kartlegging og på annet vis tilpasset  virksomheten vår etter etter den nye lovgivningen, for eksempel å for å kunne oppfylle rettighetene dine etter den nye loven og som du har i henhold til GDPR. Vi har gått gjennom og forbedret våre rutiner for å behandle dine personopplysninger på en enda bedre måte.

Personopplysninger og taushetsplikt

Du som kunde er innforstått med at Club Creo og samarbeidspartnere behandler personopplysninger om deg som kunde for att kunne håndtere på best mulig måte varene og abonnementet som du som kunde har samtykket i. Du er innforstått med og samtykker i at Club Creo og selskapet som inngår i samme konsern som Club Creo behandler, innhenter eller gir ut opplysninger till samarbeidspartnere innen ulike bransjer som forlag, innsamling, spill og lotteri, sikkerhet, skjønnhet og helse, konfeksjon, bank & finans, hus & hjem, forsikring, energi, Telecom, reiser, sport & fritid, Fordon, som gir deg mulighet til å motta gunstige tilbud. Du kan når som helst begrense eller trekke dette samtykket gjennom å gi skriftligt beskjed til Club Creo, Box 12116, 402 42 Göteborg. Du kan i tillegg forlange skriftlig tilbakemelding en gang i året om hvordan dine personopplysninger blir brukt. Du har rett til å forlange at vi enten retter eller tar bort feilaktige opplysninger om deg.

Hvilke personopplysninger vi oppbevarer og hvordan

I forbindelse med at du som bruker gir fra deg personopplysninger, for eksempel ved registrering, abonnement eller ved kjøp av et produkt, skal du motta informasjon om vår behandling av personverndata og gi ditt samtykke til oss. Club Creo har et kunderegister over brukere som har registrert seg eller kjøpt noe hos Club Creo. Registeret inneholder personopplysniner som navn, personnummer, postadresse, telefonnummer, elektroniske adresser, leverings- og betalings- og kjøpsopplysninger, i tillegg til opplysninger basert på bakgrunn av digitale tjenester. Opplysningene blir brukt av Club Creo til fakturering, informasjon og levering av produkter, i tillegg til markedsføring og som underlag for statistikk og produktutvikling. Som Club Creos kunde og registrerte bruker samtykker du i at markedføring kan skje via post, telefon, eller e-post, samt sms og i andre digitale kanaler. Markedsføring via e-post och sms reguleres i markedsføringsloven. Personopplysninger oppbevares i den tiden man har en pågående brukerrelasjon og i en tid etterpå, eller i forhold til bekreftet samtykke. Samtykket er gyldig till forbrukeren selv sier opp, og oppheves ikke selv om tjenesten ikke benyttes og samtykket er heller ikke avhengig av eventuelle produktkjøp.

Slik blir dine personopplysninger oppbevart

Club Creo er pliktig til på eget ansvar å slette personopplysninger når de ikke lenger er nødvendig for å oppfylle kundens behov. Tiden for lagring kan derfor variere. Nedenfor beskrives hvordan Club Creo håndterer lagringstider utifra kundens behov. Personopplysninger som er samlet for å behandle et kundeforhold spares i 12 måneder etter at kunderelasjonen opphører og partenes mellomværende er gjort opp, eller på et tidligere tidspunkt om opplysningene har blitt uaktuelle. Opplysningene som er gitt for å utvikle, analysere og markedsføre Club Creos virksomhet spares inntil 3 månader etter den siste kontakten. Om du avmelder deg fra nyhetsbrev eller lignende kommer opplysningene til å bli slettet umiddelbart. Dine opplysninger spares uansett aldrig lenger enn hva som er tillatt i forhold til gjeldende personvernlovgivning. 

Hos oss er du trygg – vi beskytter alltid dine personopplysninger

Club Creo er alltid ansvarlig for å beskytte personopplysninger selv om vi lar en ekstern part utføre tjenesten. Vi er også nøye med å begrense spredningen av personopplysninger internt hos Club Creo. Det er kun medarbeiderne som har behov for  å se personopplysningene for å utføre sine arbeidsoppgaver som har tilgang til dem. Videre passer vi nøye på at personopplysninger beskyttes mot at uberettigede personer skal få tilgang til informasjonen for eksempel gjennom vårt IT-system, ved å ha brannvegger, virusbeskyttelse, passord, pålogging i system og så videre. Når vi trenger å overføre personopplysninger mellom oss og en tredjepart ser vi til at vi bruker et sikker overføringsmetode. Avslutningsvis passer vi på å sikkerhetskopiere våre system og kunderegister for å unngå at viktig informasjon kan gå tapt.

Du har kontroll over dine personopplysninger – dette er rettighetene dine

Når Club Creo behandler personopplysningene dine har du lovgitte rettigheter. Hvilke det er kan du lese nedenfor. Du kan benytte deg av rettighetene ved å ta kontakt med oss på telefon +47 219 36 111 eller sende e-post til info@clubcreo.com. Du har i henhold til ny personvernlovgivning rett til en gang per kalenderår gratis å få beskjed om hvilke personopplysninger som er registrert på deg, et såkalt registerutdrag, og hvordan disse er blitt samlet inn. Om du vil ha slik informasjon må du gi skriftlig beskjed til oss. Henvendelsen skal i henhold til Personopplysningsloven sendes inn underskrevet av deg og sendes i posten til Club Creo, Box 12116, SE-402 42 Göteborg. Den kan altså ikke sendes per e-post. Club Creo vil gjennomgå att dine personopplysninger er korrekte og oppdaterte. Om noen av opplysningene du har gitt oss må endres, for eksempel om du skifter e-postadress, navn eller betalingsopplysninger, vær vennlig å sende oss oppdatert info på e-post til: info@clubcreo.com. Du har rett til når som helst å kreve at dine personopplysninger rettes, blokkeres eller slettes. Dina personopplysninger gis ikke videre til direktemarkedsføring om du motsetter deg det. Du har rett til å når som helst trekke tilbake samtykket ditt om behandling av personopplysninger. Slik tilbakekallelse kan berenses til kun en del av behandlingen, eksempelvis den som dreier seg om  direkte markedsføring. Les mer i våre Allmenne Villkår for respektive tjenster. 

Er du misfornøyd med vår behandling av personopplysninger? Slik klager du

Dersom du er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger kan du henvende det Datatilsynet. 

COOKIE

Slik fungerer en Cookie (informasjonskapsel)

Når du besøker et nettsted kommer det opp en liten tekstfil  kalt ”cookie” eller ”informasjonskapsel”. Hensikten med den er å forenkle och forbedre brukeropplevelsen av nettstedet.

Club Creo bruker to typer cookies:

  1. Sesjonsavhengig informasjonscookie, som tilfeldig lagres i dataen når brukeren er inne på nettstedet og som siden forsvinner når du lukker nettleseren din.
  2. Fast informasjonscookie, den slettes ikke etter endt sesjon. Neste gang du besøker vårt nettsted blir du gjenkjent, besøket på nettsiden vil være raskere og mer tilpasset brukeren. Legg merke til at en informasjonskapsel kun sendes til serveren som har laget den.

Om du ikke vil akseptere bruken av cookies kan du endre innstillingen på din nettleser. Velger du å ikke samtykke til bruk av informasjonskapsler kommer funksjonene på nettstedet vårt til å fungere dårligere. Du kan eksempelvis ikke kunne logge inn på Mine Sider. Hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, kan du lese mer om cookies och regelverket rundt det.