Släpp lös kreativiteten utomhus: Spännande konst- och hantverksaktiviteter för sommarroligheter!

28 juni, 2023 | DIY - För vuxna och barn

Sommaren är den perfekta tiden för barn att utforska sin kreativitet samtidigt som de njuter av den stora utomhusmiljön. På Club Creo tror vi på att främja den kreativa sidan både inomhus och utomhus, och vi är glada att dela med oss av en samling konst- och hantverksaktiviteter som kommer att hålla barn i alla åldrar engagerade och inspirerade under sommarlovet. Följ med oss när vi ger oss ut på en färgglad resa av pappershantverk, naturinspirerade skapelser och oändlig fantasi som hela familjen kan njuta av!

Papperspåsepuppetar

Låt barnens fantasi flöda med papperspåsepuppetar! Barn kan skapa sina egna karaktärer och sätta upp härliga dockföreställningar med hjälp av enkla hantverksmaterial och papperspåsar. Det är ett fantastiskt sätt att uppmuntra berättande, rollspel och kreativitet samtidigt som ni tillbringar kvalitetstid tillsammans.

Regnbågsbubblor

Skapa hypnotiserande regnbågsbubblor med en enkel hemmagjord lösning och bubbelringar. Blanda diskmedel, vatten och flytande vattenfärger i olika nyanser och låt barnen blåsa vackra, skimrande bubblor. Det är en fantastisk sensorisk upplevelse och en underbar möjlighet att lära ut färgblandning och observationsförmåga.

Nöje med pariserhjul

Bygg ett mini-pariserhjul med papperstallrikar och hantverksstickor. Uppmuntra barnen att dekorera tallrikarna med sina egna unika mönster. Montera pariserhjulet och titta på deras kreationer snurra och glädja. Det är en av de bästa idéerna för sommarhantverk för barn, som främjar kreativitet och ingenjörskap.

Nyckelpigor av stenar

Förvandla vanliga stenar till bedårande nyckelpigor med akrylfärg och en touch av fantasi. Låt barnen utforska sin konstnärliga sida när de skapar en söt samling nyckelpigor. Dessa charmiga små varelser kan placeras i trädgården eller användas som dekorativa föremål runt i huset.

3D Pappershantverk

Dyk in i världen av 3D-pappershantverk. Med bara några enkla material som färgat papper, lim och sax kan barnen skapa sina egna vackra former och figurer. Det är ett utmärkt projekt för förskolebarn och unga barn att utveckla sina finmotoriska färdigheter.

Handavtryckshantverk

Fånga sommarens väsen med ett handavtryckshantverk. Låt barnen skapa sina egna handavtrycksfigurer med hjälp av färgglad målarfärg och vitt papper. Det är ett idealiskt hantverk för småbarn och förskolebarn att utforska texturer, färger och former samtidigt som de skapar ett gulligt minne.

Denna sommar släpp lös dina smås kreativitet och skapa minnesvärda stunder med dessa spännande konst- och hantverksaktiviteter. Från pappershantverk till naturinspirerade skapelser, dessa enkla och roliga idéer tilltalar barn i alla åldrar och låter dem uttrycka sin fantasi och utveckla viktiga färdigheter. Club Creo är här för att inspirera och stödja föräldrar och mor- och farföräldrar i deras strävan efter roliga och kreativa sommaraktiviteter. Så samla dina hantverkstillbehör, rulla upp ärmarna och ge dig ut på en sommar fylld av konstnärliga äventyr och oändliga möjligheter!

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!