Små söta påskägg av Silk Clay

23 mars, 2018 | Påsk, Skapa figurer av lera

Ett fint, färgglatt påskris är ju ett måste till Påsk. Av Club Creo’s roliga startpaket kan du göra söta små påskägg av leran Silk Clay och spiralformade ägg av piprensare. Fäst lite fjädrar här och där och du har det finaste påskriset av alla! Vi har satt fast lite bling-bling-stenar på våra ägg, men det blir lika fint att dekorera äggen med olika färg på leran. Som det här ägget till exempel.

Här har vi gjort ett lila ägg med orange prickar på. Gör så här. Rulla en bit lera till formen av ett ägg. Dekorera ägget med ett valfritt mönster i avvikande färg. Låt hela ägget torka i ca 1 timme.

 

Nu behöver du nål och tråd för att kunna hänga upp ditt ägg. Klipp till ett ca 25 cm tunt snöre och trä det igenom nålen till hälften. Knyt ihop ändarna och stick sedan nålen med tråden igenom hela ägget, från botten till toppen. Dra försiktigt in den lilla knuten i botten på ägget så att den inte syns. Har du några pärlor hemma kan du trä på dem på tråden. Klipp av tråden och ta bort nålen och gör en knut så att du kan hänga upp ditt ägg i riset.

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!