Rivstarta sommaren med dessa fem pysseltips!

31 maj, 2022 | DIY - För vuxna och barn

Sommarlovet är långt och vissa dagar kanske det kan vara svårt att hitta på något att göra. Då är pyssel en toppenbra aktivitet! Här bjuder vi på fem tips för att låta kreativiteten flöda, både soliga och regniga dagar.

1. Skapa en tavla med färgglada pinnar

Har ni en lekstuga som skall fräschas upp med dekoration i sommar? Detta är det perfekta pysslet för att sätta lite färg i stugan och göra det lite hemtrevligt. Måla pinnarna i olika färger och mönster. Limma fast föremålen i en ram med valfri färg. Skulle det uppstå mellanrum mellan pinnarna kan du fylla ut det med till exempel stenar och kottar.

hinderbana

2. Sjösätt en pappersbåt

Nu när båtsäsongen är igång kan ni även passa på att bygga era egna små båtar av papper. Båtens färg väljer ni helt själva genom att använda olika färger på A4-pappret.

Följ dessa steg:

• Vik pappret på mitten
• Vik båda hörnen till mitten
• Vik upp bottendelen på båda sidorna så att det blir en triangel
• Böj isär båten och vik den på mitten
• Böj isär igen
• Veckla ut båten

Om det blir för knepigt kan ni titta på en instruktionsfilm här!

Picknick

3. Gör egna djurmasker

Många djur i naturen föder ungar under våren och det händer att man får en glims av dem under sommaren. Gör djurmasker samtidigt som ni lär barnen hur man skall respektera och agera om man springer på djur med deras ungar.

Använd papperstallrikar och kartong för att klippa och färga till de djuren som ni vill efterlikna. Klipp ett litet hål på varsin ände av masken och trä igenom ett snöre för att masken skall sitta stabilt runt huvudet.

Hemmabio

4. Skapa fina vaser av konservburkar

Att göra vaser av uttjänta konservburkar är ett kul sommarpyssel för barn. Det är superfint att dekorera matbordet med när man skall göra en sommardukning. Plocka fina ängsblommor och sätt i vaserna. Lite grässtrån i buketterna blir jättefint!

Tips! Av en disksvamp kan du klippa ut olika former som du kan använda som stämplar. Till exempel stora prickar eller ränder. Små prickar kan man göra med vanliga tops.

plantering i trädgård

5. Bygg ett mini-kretslopp

Skapa ett litet ekosystem i en burk för att ge lite liv till hemmet. Barnen kan dag för dag följa växternas tillväxt och utveckling. Det är ett lätt projekt att bygga. Det enda ni behöver från butik är lecakulor, resten hittar ni i naturen runtomkring ert hem.

Följ dessa steg:

• Ställ en stor glasburk med lock på en ljus plats i hemmet, undvik gärna direkt solljus
• Lägg ett lager led lecakulor och stenar i botten
• Täck stenarna och lecakulorna med jord och lite sand
• Plantera små växter i jorden, undvik gärna växter som blommar
• Stäng locket och följ växternas livliga utveckling

tre i rad

Klicka här för att läsa fler tips om hur hela familjen kan pyssla ihop. Lycka till och ha en härlig, pysslig sommar önskar vi på Club Creo!

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!