Roligt julpyssel för hela familjen

15 november, 2017 | Bygg hus av kartong, Papper och kartong, Våra pysselpaket

Pyssla en egen tomteby
Snart är det jul igen och då är det kul med lite julpyssel. Här har vi gjort en hel liten tomteby av materialet från vårt temapaket ”Bygg en by”, som är ett av alla roliga pysselpaket man får när man prenumererar på Club Creo.

Tips! När du skall färglägga ett hus är ett bra tips att skissa det mönster du vill ha på huset lite lätt men en blyertspenna först. Och det är lättast att färglägga huset innan du viker och tejpat ihop det.

Här har vi tomtens och nissarnas hus på gården.
Det vänstra huset är två stycken av de största husen som vi har tejpat ihop för att få ett ännu större hus. Här i bor tomten och tomtemor.

I det mindre huset, till höger, bor alla små tomtenissar. På det stora huset har vi limmat fast en liten glasspinne under varje fönster, som ett fönsterbräde.

Tips! Har du lera kvar från ditt första paket kan du göra några små söta djur som sitter och kikar in genom fönstren

I Bakstugan och Gräddstugan bakas det pepparkakor för fulla muggar.

I stället för att måla husen bruna, som pepparkakshus, har vi gjort lite olika mönster med den bruna pennan. På taken har vi tejpat fast små glasspinnar som vi färglagt bruna. Färglägg först och tejpa fast dem när färgen torkat.

Gör en söt liten väderkvarn
Ta fyra långa glasspinnar. Limma fast dem två och två, liggandes parallellt. Låt torka. Färglägg pinnarna. Limma sedan fast dem så att det blir som ett kryss. Limma fast något runt i mitten om du vill, t ex en knapp. När limmet torkat tejpar du fast vingarna på huset.
Av glasspinnarna kan du göra en fin släde.
Färglägg pinnar innan du limmar ihop släden. Ta fem små glasspinnar och lägg dem jämte varandra, i formation som på bilden. Dessa kommer att bli slädens sits. Klipp till två pinnar som är max 4,5 cm. Limma fast dem med lite mellanrum på undersidan av de fem pinnarna. Dessa två pinnar kommer att hålla ihop sitsen. Som medar tar du två långa glasspinnar och limmar fast på undersidan av kälken. Låt torka ordentligt. Vänd kälken och limma till sista fast den tvärgående pinnen som snöret sitter fast i. Dutta på lite glitterlim om du tycker det är fint.
En portal, ingång, till julbyn ser välkomnande ut.
Måla pinnarna innan du limmar ihop dem. Klockan har vi klipp ut av mönstrat papper. För att få portalen att stå upp kan du sticka ner pinnarna, närmast öppningen, i var sin bit Silk Clay (lera) och gömma under bomullen. Har du ingen lera kvar från ditt välkomstpaket kan du göra egen trolldeg.
Julpynt i granen
Av tre små glasspinnar kan du göra ett roligt renhuvud. Piprensarna som är renens horn samt ögonen kommer från paket med Silk Clay. Knyt fast ett snöre och häng upp renen som pynt i julgranen.

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!