Spela teater med masker du själv har målat

8 juni, 2018 | Måla masker, Måla och rita, Papper och kartong, Våra pysselpaket

Använd maskerna och spela teater, tillsammans med kompisar.

Ett av våra temapaket innehåller masker av vit kartong som man själv färglägger och dekorerar med stenar, glitterlim och fjädrar. Ett jätteroligt och kreativ pyssel! Du får en mängd masker i olika modeller. Hälften av dem är maskeradmasker och hälften djurmasker. Några av maskerna har även ett förtyckt mönster att rita efter. Materialet räcker gott och väl till mer än ett barn. När man målat färdigt maskerna kan man använda dem till teater och rollspel.

En söt djurmask med öron och spröt
Här har vi dekorerat spröten med bling-bling-stenar och en blomma mellan spröten. På öronen har vi prickat med glitterlim. Några ögonfransar kan ju också bli lite gulligt.

Så här ser masken ut innan man färglägger den

En gullig nyckelpiga
För vissa kan det vara lite lättare att färglägga när man har förtryckta linjer. Några masker har som sagt ett förtryckt mönster, de övriga maskerna får man rita mönster efter egen fantasi.

En färgglad larv
Ett tips när du skall färglägga din mask. Börja med de ljusa färgerna och avsluta med svart tusch. Här har vi använt rött glitterlim och prickat den orange ytan med och även gjort linjer på spröten.

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!