Sy fina, färgglada katter av filt – ett jättekul pyssel!

28 november, 2017 | Sy i filt, Sy och väva, Våra pysselpaket

Från vårt temapaket med filt kan du sy söta katter

Om du inte gillar att sy monster av vårt temapaket med filt finns det ju massor av andra saker man kan sy. T.ex. små söta katter. Du kanske t o m har en katt som husdjur?

Här visar vi några exempel på katter i olika färger och i olika svårighetsgrad. Enklast först och lite, lite svårare efter hand.

Mörkblå katt
Klipp till 2 delar av den mörkblå filten. Klipp en liten trekant av den svarta filten till nos och limma fast den. Rita morrhår och mun med den svarta tuschpennan. Sy fast knappar som ögon.

Klipp till en mage av den ljusblå filten och limma fast den som på bilden. Sy sedan ihop katten. Stoppa i lite fyllning innan du har sytt varvet runt.

Röd katt
Klipp till 2 delar av den röda filten. Klipp en liten trekant av den svarta filten till nos och limma fast den. Rita morrhår och mun med den svarta tuschpennan. Sy fast knappar som ögon, en stor och en liten knapp på varandra.

Klipp till en mage av vit filt och limma fast den som på bilden. Gör prickar av den svarta penna istället för att sy stygn. Sy sedan ihop katten. Stoppa i lite fyllning innan du har sytt varvet runt.

Grön katt
Klipp till 2 delar av grön filt. Klipp en liten trekant av svart filt till nos och limma fast den. Rita mun med den svarta tuschpennan. Sy fast en stor och en liten knapp som ögon.

Klipp till en mage av ljusblå filt, två stora och två små rektanglar av svart filt och limma fast delarna som på bilden. Sy sedan ihop katten. Stoppa i lite fyllning innan du har sytt varvet runt.

Ljusblå katt
Klipp till 2 delar av ljusblå filt. Sy nos och mun med svart tråd. Klipp en grön cirkel till öga och sy fast den med en liten knapp ovanpå, sy fast en större knapp till andra ögat.

Klipp till en mage av vit filt och sy fast med kaststygn. Sy sedan ihop katten. Stoppa i lite fyllning innan du har sytt varvet runt.

Gul katt
Klipp till 2 delar av gul filt. Sy nos och mun med svart tråd. Klipp en rosa cirkel till öga och sy fast den med en liten knapp ovanpå, sy fast en liten knapp till det andra ögat.

Klipp två stora och två små rektanglar av svart filt och sy fast som på bilden. Klipp till en mage av vit filt och sy fast med kaststygn. Sy sedan ihop katten. Stoppa i lite fyllning innan du har sytt varvet runt.

Rosa katt
Klipp till 2 delar av rosa filt. Sy nos och mun med svart tråd. Klipp en gul cirkel till öga och sy fast den med en liten knapp ovanpå, sy fast en liten knapp till det andra ögat.

Klipp två stora och två små rektanglar av svart filt och sy fast som på bilden. Klipp till en mage av svart filt och sy fast med kaststygn. Sy sedan ihop katten. Stoppa i lite fyllning innan du har sytt varvet runt.

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!