5 tips på aktiviteter för barn i mellandagarna

22 december, 2020 | Artiklar

5 Tips på aktiviteter för barn

Julen är över när alla klappar är öppnade, i alla fall om du frågar barnen. Juliga dofter, efterlängtad ledighet och tid med familjen är något som vi föräldrar uppskattar, men kanske inte alltid det som barnen prioriterar.

Vad ska man egentligen hitta på dagarna efter en fartfylld och hektiskt Julafton? Oroa dig inte, vi har svaren!

1. Film-marathon

Varför inte ta och varva ner lite efter en stressfull tid med ett marathon i TV-soffan?

Kanalernas tablåer är fyllda med juliga filmer under mellandagarna så ta fram knäcken och smällkaramellerna för här finns det tid och plats att fylla!

Ett tips är att förvandla vardagsrummet till er alldeles egna biosalong! Pyssla ihop egna biobiljetter i papper, fyll rummet med kuddar, poppa popcorn och släck allt ljus.

Marathon finns i alla dess former – Vi på Club Creo föredrar dem där man inte behöver anstränga sig…

 

2. Utflykt

I dessa tider finns det tid till att ta en tripp till valfri destination. Vad sägs om en utflykt till närmsta sjö, med skridskorna knutna runt axeln och varm choklad i termosen? Är det ingen is och snö är bara en picknick trevligt som den är. Barnen uppskattar att komma hemifrån efter ett par långa dagar i väntan på tomten.

Ett annat förslag är att anordna en skattjakt. Måla en rolig karta och göm något utomhus. Det behöver inte vara något stort då de kommer att tycka att skattkartan och själva jakten är det absolut roligaste!

Gör utflykten på ert sätt och på ett säkert sätt – det viktigaste är att barnen får komma ut i friska luften.

3. Hinderbana

Bygg ert egna lek- och busland! Fram med pallarna, stolarna, borden och kuddarna och gör kvarterets roligaste hinderbana. Se till att själv vara delaktig och var med och tävla mot dina barn. Sätt tid och tävla om vem som snabbast klarar av hinderbanan (Ge dem en rejäl match…)
Bjud gärna över barnets vänner och gör det till en större tävling där alla får pris!

4. Talang

Iscensätt en kopia av programmet Talang, där du uppmuntrar barnet att våga framträda och visa upp vad hen är duktig på. Skapa en egen dans, en sång eller ett cirkusnummer tillsammans och uppträd sedan för resten av familjen som i sin tur får agera jury.

Skratta, umgås och få (förhoppningsvis) massvis med beröm!

5. Pyssla

Finns det något roligare och mer givande än att tillsammans, du och ditt barn, sitta ner och pyssla? Telefon, padda och TV tar allt mer tid ifrån dig och ditt barn – tid som hade kunnat spenderas tillsammans.

Att skapa något med händerna ifrån grunden är en svårslagen känsla – något som inte ens paddan klarar av!

Ett tips är att spana in vår pysselprenumeration. Varje månad dimper ett nytt paket ner i brevlådan – fylld med kreativt och roligt pysselmaterial för barn.

Pysselpaket för barn

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!