Pyssel för barn

4 mars, 2020 | Artiklar

Pyssel för barn finns i mängder av olika varianter och kreationer. Allt ifrån pyssel med kottar till mer temainriktade pyssel så som påskpyssel eller halloweenpyssel.
Med skärmtidens hastiga intrång kan det ibland vara skönt att slappna av med någonting annat, där händerna får arbeta i ett härligt samspel med hjärnans kreativa delar.

Att pyssel finns i alla möjliga teman är vi väl medvetna om. Det spelar egentligen ingen roll om det är mitt i sommaren, en regnig höstdag eller precis innan jul, det finns alltid något att pyssla! Dessutom passar det för barn i alla åldrar, oavsett om det gäller pyssel för en 3-åring eller en 10-åring.
Man kan som förälder ta tillfället i akt att umgås med barnen och återuppliva sina barnsliga sinnen, alternativt låta barnen pyssla fritt och unna sig lite egentid.

Intresset för pyssel börjar ofta redan på förskolan, där pyssel med pärlor, papper och lera vanligtvis förekommer. Med det tillkommer även intresset för att skapa saker och ting från grunden. 

Barnpyssel har många fördelar för barnens välmående. Inte minst bidrar det till deras fantasi, motorik och kreativa förmåga.
Det är även betydligt lättare att få till en konversation mellan dig själv och barnet när inte paddan eller telefonen tar all uppmärksamhet. Istället för dem vanligt förekommande korta svaren på frågor såsom ”hur dagen har varit”, kan man ge barnet utrymme till längre formuleringar och följdfrågor.
Det bidrar inte bara till ett trevligare samtal, utan även en positiv utveckling av barnets kommunikativa förmåga.

Det är inte alltid man behöver köpa material för att kunna pyssla, utan ofta finns det gott om saker som man har i hemmet eller hittar utomhus som man kan skapa utav. Till exempel pyssel med konservburkar, pinnar eller stenar. Det behöver alltså inte kosta er skjortan att bidra till ert barns kreativa lärande, ibland räcker det bara att vara lite uppfinningsrik 😊

Behöver du ändå lite hjälp på traven så har vi massvis med tips på pyssel som du givetvis kan ta del av i vår blogg.

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!