7 roliga inomhusaktiviteter för barn

9 augusti, 2023 | DIY - För vuxna och barn

Regniga sommardagar eller kommande höstrusk gör plats för roliga inomhusaktiviteter för hela familjen. Oavsett om ni vill stanna hemma eller hitta på något utanför hemmet finns det massvis av roliga lekar och aktiviteter för att få kvalitétstid med varandra. Här kommer sju tips att hitta på om regnet, blåst eller lite kyla gör sig påmint!

1. Hinderbana

Man behöver inte ha massvis med plats och yta för att sätta ihop en utmanande och rolig hinderbana. Här är det bara fantasin som sätter stopp. Använd det ni hittar i hemmet. En tvättkorg och ihoprullade strumpor kan användas för en station att kasta prick. Kuddar kan ni placera ut på golvet för att leka att golvet är lava, stolar och bord kan klättras över och under och lite starkare snöre kan göra plats för balansgång. Möjligheterna är oändliga! Inte nog med att det är roligt, här får barnen även öva på motorik och balans.

2. Skattjakt

Ordna en skattjakt hemma! För ett litet tag sedan skrev vi ett blogginlägg om just skattjakt och där kan du hitta idéer och förslag på gömställen för skatterna med ledtrådar. Det blogginlägget hittar du här.

3. Bowling

Perfekt om ni är trötta på hemmets väggar! Stick iväg och bowla hela familjen. Vill ni stanna hemma går det givetvis att bowla hemma också. Återanvänd gamla petflaskor eller använd kartong för att få käglor. På käglorna kan ni även skriva olika poäng. Tejpa upp en markering på rimligt avstånd ifrån käglorna och använd en mellanstor boll som klot.

4. Bio

Att gå på bio är ju hur mysigt som helst och en perfekt inomhusaktivitet om vädret är tråkigt. Men man måste inte ta sig till en biograf för att gå på bio, det går lika bra hemma. Fixa popcorn, dricka och kanske lite godis. Plocka fram alla kuddar och filtar ni kan hitta för den ultimata myskänslan, släck ner och starta vald film. Vill ni öka myskänslan ytterligare kan ni flytta undan eventuellt soffbord och lägga ut en madrass på golvet med kuddar och filtar eller täcken. Bättre än biograf-bio!

Hemmabio

5. Dansstopp

En perfekt lek för att röra på sig samtidigt som man har roligt! Allt du behöver för denna lek är musik och en lekledare. Alla medverkande dansar till musiken och när musiken pausas ska man stå still eller sätta sig på golvet.

6. Smaktest

Plocka fram matvaror som ni hittar i hemmet och låt hela familjen gissa smaken med en ögonbindel på sig. Om ni vill kan ni göra en poänglek av det och se vem i familjen som vinner det stora smaktestet!

7. Pyssla!

Pyssel är såklart en av våra favoriter här på Club Creo. Ni kan måla, forma med lera, sy, snickra något eller kanske hitta på något roligt DIY-projekt med exempelvis en möbel eller ett klädesplagg ni inte längre använder. Om du är prenumerant på Club Creo får du hem nytt spännande pyssel varje månad. Läs mer om det här.

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!