Ordna skattjakt hemma

8 april, 2020 | DIY - För vuxna och barn

Ordna skattjakt hemma

Skattjakter är ofta populärt hos barnen, och en bra sysselsättning om ni tillbringar mycket tid hemma och behöver byta ut paddan, TVn eller målandet mot något annat. Men det kan ju innebära lite jobb att sätta ihop en skattjakt, därför vill vi hjälpa dig som förälder och har satt ihop en lista med några olika ledtrådar. Vad du vill att skatten ska vara bestämmer du helt själv.

För att hjälpa dig som förälder har vi skrivit ihop några ledtrådar som kan fungera för de flesta hem, och det går givetvis att byta ut eller ta bort om det är någon plats som inte är optimal för just ditt hem. Har du skrivare tillgänglig kan du skriva ut ledtrådarna här nedan direkt. Platserna ovanför ledtrådarna visar ledtrådens svar. Den första lappen får du alltså ge till barnet, eller läs den lilla sagan här nedan och ge sedan första ledtråden till barnet.

Saga:
Det var en gång en liten liten fågel med en mycket värdefull skatt. En dag träffade fågeln på en pirat, som tog skatten från henne. Piraten seglade över de sju haven och gick i land här i Sverige. I ett hem gömde han skatten, och idag fick jag veta att det var i vårat hem. Nu har den lilla fågeln sagt att om vi hittar skatten åt henne så får vi behålla den. Det finns ledtrådar här hemma som piraten gömde för att inte själv glömma var han lagt skatten. Här har jag hittat den första ledtråden, kan du hitta resten? 

För de lite mindre barnen kan du använda bilder på olika platser i hemmet. Här nedan får du några sådana bilder som du kan skriva ut direkt om du har tillgång till skrivare.

Som en extra utmaning kan du också skriva ut och klippa bilderna till ett pussel som barnet behöver lösa vid någon eller flera platser. En utav ledtrådarna här nedan är anpassad till just pussel. 

 

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!