7 tips till halloweenfirandet för hela familjen

7 oktober, 2020 | DIY - För vuxna och barn

7 tips till halloweenfirandet för hela familjen

Halloween står runt hörnet och då väntar utklädnader, mat och dekorationer, och kanske går ni också en runda bus eller godis? Nedan kan du läsa mer om halloween och få några tips på hur du kan fixa en riktigt mysryslig halloween för hela familjen! 

När är halloween och vart kommer det ifrån?

Halloween infaller den 31 oktober varje år och är från början en Irländsk tradition som uppkom genom en keltisk skördefest som firades samma datum. Man trodde då att de döda återvände till jorden och tände därför eldar för att skrämma iväg onda andar och häxor. Idag firas halloween på många platser och innefattar mer maskerad, godis och roligheter.

Halloweenfirande för hela familjen

När det gäller halloweenfirande för unga och vuxna brukar den traditionella maskeradfesten vara ett populärt alternativ, men för barnen vill vi gärna göra det riktigt roligt och lagom rysligt. Oavsett om ni ska gå en runda bus eller godis eller inte så är alltid en utklädnad populärt. Hur läskig den ska vara bestämmer du givetvis själv beroende på hur gammal barnet är. För de lite mindre barnen är det ofta populärt med favoritkaraktärer från barnprogram. I maskeradbutiker finns det en uppsjö av roliga maskeraddräkter men varför inte fixa en egen om tiden finns? Genom att leta i garderoben, och på second hand om något saknas, blir det billigare samtidigt som ni kan fixa dräkten ihop och få en mysig stund tillsammans.

Mat på halloween

När det kommer till halloweenmaten är det bara kreativiteten som sätter stopp. Här kan all möjlig mat plötsligt förvandlas till spöken, häxor eller monster. Glöm inte heller den klassiska dekorationen halloweenpumpan som blir perfekt till att passa på att göra en god pumpasoppa.

7 tips till en rolig och mysig halloween

 

1. Maskeraddräkt behöver inte vara dyrt och svårt. Är du någorlunda okej på att sminka finns det mängder av tutorials på YouTube om olika halloweensminkningar, och med ett sminkat ansikte, till exempel en zombiesminkning, funkar nästan vilka kläder som helst. För de lite mindre barnen kanske till exempel favoritdjuret är populärt?

2. Fixa maten tillsammans och släpp loss kreativiteten. Kakor kan formas till spöken och på hamburgaren kan ni forma ögon på brödet och tänder av osten, och vips – ett monster! 

3. När det kommer till dekorationer är det mycket orange och svart som gäller. Om du har ljusslingor hemma kan du sätta upp dessa och dämpa belysningen. Dämpat ljus bidrar mycket till den rysliga känslan. Vill du också ha rök någonstans är kolsyrad is perfekt för det ändamålet.

4. Om du vet att barnen i området kommer gå på bus eller godis, se till att ha godiset hemma och slipp buset

5. Ska ni själva gå ut på bus eller godis? Se till att ha några (halvsnälla) bus förberedda. Ni kan till exempel fejka en p-bot där det står ”BU, nu blev du rädd va?” eller lägga en plastspindel i brevlådan eller brevinkastet. Så länge inget förstörs eller blir skadat är det såklart okej att busa lite.

6. Hitta olika lekar passande för firandet. Vem kan klä in sin lagkamrat till en mumie i toalettpapper på kortast tid till exempel?

7. Om ni har möjlighet, bjud in några av barnens kompisar och det kommer bli ett riktigt fartfyllt, roligt och läskigt kalas!

Vi på Club Creo önskar dig en mysig och spooooky halloween!

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!