Egen midsommarkrans – så här gör du

21 juni, 2022 | DIY - För vuxna och barn

Midsommar närmar sig, en helt fantastisk högtid som i år kanske blir något annorlunda för många av oss. Men oavsett om du ska fira hemma med familjen eller åka iväg någonstans så är ju ändå midsommarkransen en given accessoar för både dig själv och barnen. Här ger vi dig ett utav sätten du kan binda kransen för midsommar!

Du behöver:
– Tunn ståltråd
– En sax
– Köpt eller egenplockat bladgrönt, exempelvis björkris.
– Några olika sorters blommor, antingen plockade eller köpta. Bra blommor som är lätta att binda med är bl.a blåklint, åkervinda, pioner, rosor, brudslöja och nejlikor.

Steg 1

Lägg tre till fyra kvistar av grönt på rad och börja snurra runt med ståltråden, desto fler kvistar desto tjockare krans. Bind ganska hårt och tätt.

Steg 2

Fortsätt med att fylla på med bladgrönt och fäst sedan ihop ändarna när du har nått en bra storlek. Det är bra om kransen är något för liten då den ofta töjer sig lite under dagen. 

Steg 3

Nu är det dags för blomstret! Börja med att göra små buketter av blommorna. Här är det fritt fram med kreativiteten hur du vill sätta ihop blommorna. En bra tumregel är att göra en lite större bukett och en liten mindre och binda varannan.  

Steg 4

När du är nöjd med buketten klipper du av stjälkarna så att ca 5-6 cm återstår för att fästa med. Placera sedan blomstret på kransen och fäst med ståltråd. Fortsätt hela varvet runt.

Steg 5

Om du känner att du har fått ett mellanrum någonstans eller om något saknas är det bara att trä i ytterligare små blommor eller grönt emellan. 

Steg 6

Klart! För att blommorna ska hålla sig fräscha så länge som möjligt under dagen kan du spraya kransen med vatten direkt när du är färdig. Spraya gärna någon mer gång efter några timmar och voilà! En vacker midsommarkrans som är fin hela härliga midsommarafton!  

Här kan du även se en film där varje steg är inkluderat. Glad midsommar önskar vi på Club Creo!  

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!