Hur du binder en julkrans till dörren

14 december, 2020 | DIY - För vuxna och barn

En välkomnande krans på ytterdörren sätter julstämningen på topp. Här nedan hittar du lite inspiration och tips på hur du binder julkransen! Hur du vill dekorera och vart du vill placera just din julkrans är givetvis upp till dig.

1. Stomme

Först och främst kan det underlätta att ha någon typ av stomme till julkransen, (men det är inte nödvändigt). Stommar finns att köpa lite var som, bland annat hos många blomsterhandlare. Gällande stommar finns det olika sorter att välja på, där valet egentligen beror på hur mycket du vill göra själv. Du kan välja att köpa allt ifrån bara en stålram till en färdig stomme med granris eller lingonris, där du med den sistnämnda bara behöver fokusera på att dekorera kransen precis så som just du vill ha den.

2. Täck med ris

Om du då inte valde en färdig stomme med gran-eller lingonris så är det dags att klä in stommen. Välj det ris du vill använda till din krans och klä in stommen med hjälp av ståltråd. Se till att fördela jämt och täcka alla partier.

När du klätt in hela kransen med riset fäster du metalltråden. Glöm inte att även göra en ögla som du kan hänga kransen i.

3. Dekorera

Då är det dags att börja dekorera! Här är det bara fantasin som sätter gränser, och förslag på dekorationer kan vara kanelstänger, kottar, julgranskulor, glitter eller t.ex röda band. 

dekorera julkrans

Här nedan hittar du lite inspiration på olika typer av dekorationer.

Den lite mer minimalistiska kransen gjord av bland annat kvistar, tallris, röda bär och kottar.

julkrans

Eukalyptus i jukransen kan bli otroligt vackert! Bind med eukalyptusen direkt från början eller placera ut kvistar i efterhand tillsammans med övrig dekoration. 

julkrans

Ta in vitt/silverdetaljer i kransen och kom åt den kalla vinterkänslan samtidig som du får en otroligt fin julkrans.

julkrans kvistar

Kvistar med röda bär tillför mycket till julmyset. Kombinera med kottar eller kanelstänger eller lämna precis som den är. 

Lycka till och God Jul önskar Club Creo!

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!