Så här gör du en halloweenpumpa

28 oktober, 2021 | Halloween

Till halloween måste ju ändå ljuslyktan av pumpa vara det ultimata pysslet. Den 31 oktober infaller halloween och vad passar inte bättre som helgaktivitet än att samla familjen och skapa läskiga halloweenpumpor tillsammans? Så, köp hem en eller några pumpor och sätt i gång!

Steg 1

halloween pumpa

Skär av en bit på toppen av pumpan så du får ett lock och kan ta dig in i pumpan. Spara locket.

Steg 2

Gröp ur innehållet i pumpan med en sked. Se till att få ut innehåller ordentligen och tänk på att ta vara på det. Du kan till exempel göra en god pumpapaj eller soppa att bjuda på. Kärnorna är perfekta att rosta till ett gott snacks.

Steg 3

Måla ut linjer på din pumpa så som du vill att den ska se ut med ögon och mun. Här är det bara fantasin som sätter stopp. Du kan göra den precis hur otäck du vill!

Steg 4

halloweenpumpa

Skär ut hål utefter stödlinjerna. Det kan vara lite pilligt och ett tips är att använda en mindre kniv för att få finare linjer. Tryck sedan försiktigt ut delarna inifrån. Om de sitter hårt kan du skära lite mindre bitar och peta ut delarna i omgångar.

Steg 5

På med locket och din halloweenpumpa är färdig att visas upp! Sätt i värmeljus eller en batteridriven ljusslinga och invänta mörkret. Spoooky!

pumpa halloween

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!