Pysseltips till Påsk

7 februari, 2024 | DIY - För vuxna och barn, Lera, gips och frigolit, Påsk, Påsk, Våra pysselpaket

Roligt Påskpyssel för barn

Nu har vi en underbar tid framför oss. Dagarna blir ljusare och snart kan vi se snödropparna spira i rabatterna. Och i och med att våren kommer har vi ju också en Påskhelg att se fram emot. Något av det bästa med Påsken är att man kan pyssla, pynta och dekorera hemma i vårens färger. Och med det i åtanke hoppas vi kunna inspirera med några pysseltips till Påsk.

För de flesta av oss innebär Påsken även lite efterlängtad ledighet och förhoppningsvis extra tid över för kreativitet tillsamman med sina barn. Det kommer att skapa minnen för livet!

Kreativa pysseltips till Påsk

Av leran Silk Clay, piprensare och rörpärlor kan du bland annat skapa dessa roliga kycklingar med långa ben. Även den lilla kaninen är av Silk Clay. Han har dessutom fått en stor, fin morot av rörpärlor.

Man kan lätta blanda olika färger av lera med varandra och på så sätt få fram helt nya nyanser. Barn kan sitta i timmar och pyssla med leran när de väl har börjat och faktiskt även vuxna- det kan vi ”skriva under på”!

pysseltips till påsk pyssla kycklingar av Silk Clay och rörpärlor
pyssla till påsk kycklingar av styrolit och Foam Clay

En annan lera som är riktigt kul att pyssla med är Foam Clay. Just Foam Clay är perfekt att klä andra material med. Exempelvis kan du klä former av styrolit med leran.

Som kropp till kycklingarna har vi använd en äggformad styrolitfom och klätt med leran. Fru Höna har fått en liten hatt av Silk Clay. Tillsammans vaktar de sina ägg av Silk Clay.

Både Silk Clay och Foam Clay fäster i varandra vilket innebär att man inte behöver lim.

Påskpyssel med rörpärlor

Av rörpärlor och en pärlplatta kan du skapa söta påskägg, påskharar eller annat som du tycker är kul.

På vår hemsida under ”Mallar” finns flera olika motiv du kan göra med rörpärlor. Klicka på ”Mall – pärlplatta” för att se mönstret.

påskpyssel med rörpärlor
påskpyssel för barn pyssla med piprensare

Pyssla en söt vårbukett till Påsk

Av piprensare, Silk Clay och pomponger kan du göra en färgglad och fantasifull blomsterbukett. Sätt den i en liten vas och ställ på Påskbordet.

Påskpynt på pinne! Kul pysseltips till Påsk

Ta en promenad i skogen och leta efter en eller ett par lite tjockare pinnar med några förgreningar. Låt pinnarna torka över natten om de är fuktiga. Måla dem i någon färg du gillar. Använd en bra täckande hobbyfärg. Pyssla sedan massor av små pynt som du kan hänga eller limma fast på grenarna. I det här fallet är det jättebra att ha en limpistol.

Vi har gjort figurer, små ägg och blad av leran Silk Clay. Dessutom roliga små kycklingar av rörpärlor. Här finns mallar på kycklingarna. Och sist men inte minst har vi limmat fast pomponger i olika färger och storlekar längst ut på pinnarna.

Resultatet blir verkligen en härlig känsla av vår!

pysseltips till påsk påskpyssel på kvist
pysseltips till påsk påskpyssel på kvist

Ta en paus från alla skärmar och pyssla tillsammans!

Gillar ditt barn att pyssla? Prova då vårt välkomstpaket som bland annat innehåller leran Silk Clay i flera olika färger. Man kan pyssla det mesta av den här härliga leran.

Vi vill också nämna att alla våra produkter är CE-märkta!

Läs mer och beställ vår pysselbox med kreativt och roligt hobbymaterial som passar barn i alla åldrar!

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!