8 tips på roligt pyssel med lera!

14 april, 2020 | DIY - För vuxna och barn, Lera, gips och frigolit, Skapa figurer av lera, Våra pysselpaket

Pyssel med lera är alltid lika kul!

Leran som kallas Silk Clay, är en fantastiskt rolig och härlig lera, som barn i alla åldrar fullkomligt älskar – och faktiskt även vuxna. Här får du 8 tips på olika saker man kan pyssla. Allt ifrån enkla tips som passar yngre barn till lite svårare om man är äldre.

Leran, eller modellmassa som man också säga, är en lättviktslera som är mjuk och smidig att arbeta med. Leran är lufttorkande och bevarar sin skumliknande känsla även efter att den har torkat.

Olika färger på lera går lätt att blanda med varandra för att få fram nya kulörer. Det är bara att testa sig fram.

1. Pyssla egna kylskåpsmagneter

Varför inte göra egna roliga kylskåpsmagneter av lera? Dom har man alltid användning för, antingen på kylskåpet eller på en anslagstavla. Vem behöver inte sätta upp lappar emellanåt på viktiga saker man inte får glömma?

Tänk på att baksidan på din figur är jämn så att du kan limma fast magneten.

2. Skapa roliga figurer från havet

Att pyssla djur av lera är jättekul! Låt fantasin flöda och gör olika djur som finns i havet t ex krabba, bläckfisk, sjöstjärna, hajar och fiskar av olika slag. Du kanske kan skapa ett eget litet aquarium som du kan ha på ditt rum?

3. Pyssla en rolig larv av lera

Rulla några kulor i olika färger. Lägg dem på rad på en plan yta och tryck ihop dem lite lätt. Lerans konsistens gör att kulorna fastnar i varandra direkt, så länge leran är fuktig. Forma sedan ett huvud, nos, spröt och fötter och tryck fast på kroppen. Har leran börjat torka så kan du fukta den lite för att delarna skall fästa i varandra. Limma till sist fast ett par rullögon och rita en mun.

4. Dekorera dina pennor med figurer av lera

Av leran Silk Clay kan du göra skojiga figurer till dina pennor. Gör ditt favoritdjur, en knasig gubbe eller kanske en frukt och dekorera dem med.

En tråkig penna kan bli lite extra rolig att använda med en figur på toppen, som du dessutom har gjort helt själv.

5. Av leran kan du pyssla coola insekter

Insekter som spindlar, skalbaggar och larver kan ju ibland vara lite äckligt. Men om du skapar dem själv blir de mindre otäcka. Av lera och piprensare kan du göra roliga, söta och glada små insekter av olika slag.

Utmana din familj, syskon eller kompisar på att göra den finaste eller roligaste insekten.

6. Skapa fina bokstäver av Silk Clay

Av den mjuka formbara leran kan du pyssla fina bokstäver med små dekorationer på.

Du kan t ex göra ditt namn och sätta på en skylt till ditt rum eller forma bokstäver till ett ord och fästa dem i en liten tavelram. Ett kul presenttips att göra till någon du tycker om!

7. Roligt pyssel med lera

Pyssla roliga, fantasifulla och färgglada fåglar av leran. Kropparna består av frigolitägg som kläs med leran Silk Clay. Därefter formas detaljer som t ex näbb och vingar.

Ett riktigt roligt och kreativt pyssel med lera där du kan skapa helt efter egen fantasi!

8. Skapa fina tårtor av lera

Att göra små bakverk av lera är ett väldigt roligt pyssel. Men det kräver lite tålamod och fingerfärdighet.

Av leran Silk Clay kan du pyssla tårtor, kakor och bakelser med fina dekorationer på. Vill du att dekorationen skall vara ”platt” som t ex ett blad, kan du först kavla ut leran och låta den torka. Därefter klipper du ut bladen eller andra former med en liten sax.

Pyssel med lera är alltid en kul aktivitet för barn!

Med den här mjuka och formbara leran kan man vara hur kreativ som helst. Det är bara att sätta igång och pyssla! Och vi kan lova att det nästan inte går att sluta. smile

Här hittar du fler tips på pyssel med lera!

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!