Roligt pysseltips för barn! Skapa en fin tavla med motiv av lera

29 mars, 2019 | Skapa figurer av lera, Våra pysselpaket

Skapa fina tavlor av leran Silk Clay. Pysseltips för barn.

Av leran Silk Clay, som vårt välkomstpaket innehåller, kan man skapa allt möjligt kul. Allt från små enkla gubbar och figurer, olika söta djur, till frukter, kakor och tårtor eller som här, skapa roliga motiv och sätta i en tavelram. Ett riktigt roligt pysseltips för barn kan i lova.

Här har vi gjort en färgglad cirkuselefant med lite orientaliskt utseende. Ett lite enklare motiv är tavlan med snigeln och svampen. Vi har gjort färdig motiven på ett annat underlag än pappret i ramen. Du kan exempelvis använda folie. Tips! Du kan kavla ut leran och klippa former med en sax.

Låt ditt motiv bli helt torrt innan du fäster det på arket du skall ha i ramen. Limma eller använd dubbelhäftande tejp att fästa motivet med.

Färgglad, fin fisk av lera

Den här fisken är kul att göra. Börja med att göra formen runt fiskens kropp samt stjärtfenorna. Rulla långa korvar av leran till formen. Rulla små bollar av leran och fyll kroppen med. Tryck till bollarna något så att de fastnar i varandra.

Låt leran torka över natten. Fäst fisken, på ett färgat ark, med lim eller dubbelhäftande tejp.

Pysseltips för barn i alla åldrar

Är tavelmotiven för svåra för ditt barn kan man som sagt göra helt andra saker som är mycket enklare. Det är det som är det roliga med våra paket. Innehållet passar i stort sett alla åldrar. Man kan pyssla både lätta och svåra saker. Du hittar fler tips på vad man kan göra med leran här i vår blogg.

Vårt välkomstpaket är ett riktigt roligt och kreativt pysseltips för barn. Prova du med!

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!