Pyssla tavlor med egna stämplar

15 mars, 2021 | Måla och rita, Stämplar av dekorgummi, Våra pysselpaket

Gör egna stämplar av dekorgummi

Att pyssla tavlor med egna stämplar är både roligt och kreativt. Av till exempel självhäftande dekorgummiark kan du enkelt göra egna stämplar med vilka motiv du vill. Motivet målar du med hobbyfärg och stämplar sedan på en tavla eller på papper. Du kan göra små eller stora stämplar. Heltäckande eller med mönster i själva stämpeln. Stämplarna kan du spara och använda om och om igen.

Kort sagt! Här är det bara att gå loss med sina kreativa idéer!

Det här behöver du:

  • Självhäftande dekorgummiark
  • Hobbyfärg
  • En skumpensel
  • Och sist men inte minst behöver du en tavla att stämpla på

Gör så här:

  • Bestäm vilket motiv du vill ha på stämpeln. Skissa gärna på ett papper först.
  • Rita motivet på dekorgummit och klipp ut runt kanterna.
  • Ta bort skyddspapperet på dekorgummits baksida och fäst motivet på något som fungerar att trycka med, exempelvis en bit hård kartong.
  • Om du trycker linjer hårt ner i dekorgummit, till exempel med en penna med ett hårt stift, blir resultatet att det inte blir någon färg i de nedsänkta ytorna när du sedan överför stämpelmotivet till tavlan. Se våra exempel nedan.
  • Som handtag på stämpeln kan du klippa till en remsa av dekorgummi, vika den dubbelt och fästa på kartongens baksida.
  • Dutta färg på stämpeln och prova att stämpla på en bit papper först, innan du stämplar direkt på tavlan.
Pyssla tavlor med egna stämplar
Pyssla tavlor med egna stämplar

Pyssla tavlor med egna stämplar

Dekorgummi, som även kallas mossgummi, är ett klassiskt hobbymaterial som är jättekul för barn i alla åldrar att pyssla med. Av dekorgummi kan du enkelt göra egna stämplar som vi nämnt tidigare.

I kombination med att stämpla motiv kan du även klippa ut figurer av dekorgummi och dekorera din tavla med. Resultatet blir lite extra kul jämfört med om man bara stämplar.

Här har vi gjort en stämpel av en sol och en blomma. Dessutom har vi klippt ut blad, skaft och fjärilar av dekorgummi. Även en prick i mitten på varje blomma.

Motivet blir spegelvänt mot vad du ritar

Beroende på vad du gör för motiv på stämpel så är det viktigt att tänka på att trycket blir spegelvänt på tavlan jämfört med det du har ritat.

Om du till exempel vill skriva en text på stämpeln så behöver du skriva den omvänt i dekorgummit, alltså spegelvänt, för att det skall bli rätt på tavlan.

Pyssla tavlor med egna stämplar ballonger

Kul clown med ballonger

Här har vi klippt delar av dekorgummi i olika färger och pysslat ihop en rolig clown. Till sist har vi stämplat några ballonger till clownen.

Tavlor med egna stämplar katt och moln

Att pyssla tavlor med egna stämplar är jättekul!

Här har vi gjort en liten tavla med en katt på. Katten samt molnen är gjord med en stämpel.

I kombination med att stämpla motiv har vi av dekorgummit även klipp ut former till gräs och till en blomma.

Om du jämför kattstämpeln och motivet på tavla så ser du att det som är svart på stämpel är de linjer som blivit nedsänkta av trycket från en penna och där blir det då inte någon färg när du överför motivet på tavlan.

Gör en skojig tavla med bilar på

Pyssla tavlor med egna stämplar bilar
stämplar av dekorgummi
Här räcker det egentligen att bara göra en enda stämpel med motivet av en bil. Men vill man att bilarna skall ”köra” åt olika håll, som på den här tavlan, då får man göra två stämplar. En stämpel med bilen vänd åt ett håll och den andra vänd åt motsatt håll. Till sist har vi gjort ett stoppljus av dekorgummi.

Varierande pyssel för barn i alla åldrar

Allt material du behöver för att pyssla tavlor med egna stämplar finns i vår serie med roliga och kreativa pysselboxar för barn. Innehållet i våra boxar är anpassat så att man skall kunna pyssla i olika svårighetsgrad. Därför passar Club Creo barn i alla åldrar.

Alla paket innehåller även en vägledning som visar hur och vad man gör av materialet i boxen. Dessutom kommer boxarna direkt hem i brevlådan. Visst låter det bra?

Prova för bara 59 kr!

För att du skall få testa och se om vårt koncept passa dig och ditt barn så får du prova vårt första paket för bara 59 kr! Du binder dig inte för något!

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!