Är Pokémon dina favoriter?

8 december, 2017 | Sy i filt, Sy och väva, Våra pysselpaket

Sy ett eget litet gäng Pokémon med dina favoriter

Det finns ju mängder av olika pokémonfigurer; söta, fula, glad, roliga, arga och knasiga. För alla pokémonälskare har vi sytt upp några figurer av materialet från temapaketet ”Sy i filt”.

Kanske du också vill göra någon av figurerna – eller alla? I så fall hittar du mallar till dem här.

Det här paketet med filt ingår som ett av alla roliga pysselpaket man får när man prenumererar på Club Creo

PIKACHU – ”Sy mig!”
Här har vi lilla figuren Pikachu som är enkel att göra. Sy och limma fast alla delar på framsidan samt svansen på baksidan innan du syr ihop kroppen. Öronen har vi gjort i enkelt tyg.

Vill du ha tjockare öron med fyllning i klipper du till fyra delar öron och syr ihop två och två med fyllning i. Nosen har vi sytt med små stygn. Tycker du att det verkar för svårt kan du rita med tuschpennan istället. Du hittar mall till Pikachu här.

.

MINCCINO – ”Nej, sy mig istället!”
Den här figuren är ju jättesöt med sina stora öron. Här gör du också så att du syr och limmar fast alla delar på framsidan innan du syr ihop figuren.

Det blir ju väldigt mycket svarta stygn om man syr fast alla delar, därför har vi delat brodyrgarnet på hälften (tre trådar), då ser det lite nättare ut. Peta i lite fyllning under tiden du syr ihop kroppen. Mall till Minccino hittar du här.

WIGGLYTUFF – ”Glöm inte mig!”
Gulliga Wigglytuff är ju svår att motstå – eller hur? Vill du sy denna figur gör du så här. Klipp till alla delar. Sy först fast ”magen” på framdelen. Lägg ihop kroppens fram- och bakdel och sy ”kringlan” på huvudet genom båda tygerna, med efterstygn.

Sy sedan ihop resten av kroppen. Stick ner öronen och peta i lite fyllning efterhand som du syr. Mallen till Wigglytuff hittar du här.

GASTLY – ”Grrr, jag vill också bli sydd!”
Kanske inte så söt men ändå en riktigt rolig figur att göra. Sy fast huvudet och limma fast ögon, mun och tänder innan du syr ihop ”kroppen”.

Stick i lite vadd under tiden du syr ihop den. Den här figuren har vi sytt ihop med kaststygn, men det går lika bra med tråckelstygn som vi gjort på de andra figurerna. Mall till Gastly finns här.

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!