7 höstlovsaktiviteter för hela familjen

26 oktober, 2020 | Artiklar

Höstlovet har startat och det är kanske inte alltid helt lätt att hitta på nya saker att göra. Vi listar sju saker du kangöramed hela familjen underhöstlovet! Om du även vill ha inspiration för den stundande Halloweenhelgen kan du läsa om det här.

1. Baka

Bakning är ofta populärt hos barnen, och det är ju alltid trevligt att ha något gott att snacksa på framåt kvällen. Plocka fram bunke, visp och ingredienser och sätt igång! Om ni vill passa på att stimulera kreativiteten kan ni till exempel göra chokladbollar i lite annorlunda former, eller pannkakor i pepparkaksformar. Bara fantasin sätter stopp!

Recept chokladbollar (ca 35 st)

Smör – 150 g
Strösocker – 1½ dl
Kakao – 3 msk
Vaniljsocker – 1 tsk
Vatten (eller kaffe) – 2 msk
Havregryn – 4 dl

Gör såhär

1. Rör ihop socker och smör
2. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn
3. Forma bollar (eller annan valfri form) och rulla dem i t.ex kokos, pärlsocker eller färgglatt strössel. Förvara i kylen.

2. Skogspromenad med konstsamlande

Gå ut i skogen och njut av en härlig och lekfull promenad. Under tiden kan ni samla löv, kottar och pinnar för att pyssla konstverk av när ni kommer hem. Av pinnar kan ni till exempel göra en ram och av torkade löv kan ni skapa en fin tavla i vackra höstfärger.

 

Avhängningsmöbel i trä med tre krokar och byråmöbel

3. Gå på café

Leta upp ett café där ni bor och ta en långfika. Njut av en lunch eller bulle och varm choklad med familjen. Perfekt för dagar då höstrusket gör sig påmint.

4. Åk på utflykt

Kläder efter väder, packa ner en picknick och bege er till en strand vid sjö eller hav, det är mysigt även på hösten! På kommuners informationssida brukar det gå att hitta olika stränder och om de till exempel har grillplatser. 

5. Aktiviteter för familjen

Om ni vill och har möjlighet finns det många anordnade aktiviteter som är perfekt som höstlovsaktivitet. Du kan till exempel söka efter turridning i din kommun eller närområde. En ritt i skogen på islandshästar tycker många är väldigt mysigt med lite äldrebarn och tonåringar. Ett annat alternativ är att åka till en ishall och åka skridskor, i många ishallar går det även att hyra skridskor. Du kan också titta efter om någon dansskola i området har prova-på-lektioner nu under höstlovet.

6. Gå på bio

Många biografer har börjat öppna upp igen och vad är inte bättre än att fly höstrusket in i en mysig biosalong?

7. Spela sällskapsspel

Ett sätt att få en riktigt mysig stund tillsammans är att spela sällskapsspel. Kanske en omgång barn-Alfapet, Memory eller varför inte lägga ett pussel tillsammans? Tänd lite ljus, plocka fram snacks, fixa en kopp varm chokladoch spela! Kan det bli mysigare?

Extratips! Pyssla, givetvis! Är du inte prenumerant på Club Creo? Spana in våra pysselpaket här och beställ ditt startpaketför bara 59:-

Vi på Club Creo önskar dig och familjen ett riktigt mysigt höstlov! 

Några av våra roliga pysselboxar

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!