7 påsklovsaktiviteter för hela familjen!

29 mars, 2021 | Påsk

Påsken står för dörren och det går att anaatt våren är på intågande på många platser. Detta innebär att även påsklovet närmar sig och ger utrymme för både inomhus-och utomhusaktiviteter för hela familjen!

1. Picknickäventyr

När solen värmer och fåglarna kvittrar kan en långpromenad med picknick vara fantastiskt. Packa med er mackor eller någon sallad, varm choklad och kaffe till de som dricker det och slå er ner där ni blir hungriga. Vill ni hellre grilla finns det många grillplatser runt om till exempel sjöar eller gör upp en egen eld för att till exempel grilla korv! (Glöm inte att kolla upp eventuellt eldningsförbud). Frisk luft, fysisk aktivitet och tid för familjen –underbart!

2. Leta vårtecken

Känslan när man får syn på den första snödroppen är ganska oslagbar, så varför inte ge sig ut på en vårtecken-jakt med barnen? Låt barnen gissa vad det är för blommor, växter, trädoch kanske till och med fåglar de ser så blir letandet även lärorikt!

3. Klättra

Leta upp en klättervägg i ditt område och testa på att klättra tillsammans med de lite större barnen! Det finns dessutom ofta litemindreoch lättareklätterväggar att hitta på lekplatser bland annat. En rolig och ibland nervkittlande aktivitet som ger fysisk utmaning!

4. ”Plogga”

Passa på att få lite extra motion med en joggingtur kombinerat med att plocka skräp – Plogga! Bra för er och bra för naturen. Win win!

5. Plocka fram cykeln

Om det har blivit barmark är det ett perfekt läge att plocka fram cyklarna. Samlas för en gemensam fixarstund med barnen och pumpa däck, smörj och vårstäda cykeln för att sedan ge er ut på etthärligtcykeläventyrom vädret tillåter!

Avhängningsmöbel i trä med tre krokar och byråmöbel

6. Geocaching/Pokémon Go

Ge er ut på en digital skattjakt och leta geotaggar! Med hjälp av telefonens GPS kan ni hitta gömda skatter. När ni hittat en skatt så skriver ni nerden och lämnar platsen som denvar så att fler kan hitta skatten. På geocaching.sekan du läsa mer om hur det fungerar.

Ett alternativ till geocaching är Pokémon Go som fortfarande är populärt hos barnen (och vuxna). Pokémon Go hittar du där du laddar ner appar i telefonen. Ladda ner och sen är det bara att ge sig ut och leta efter både vanliga och sällsynta Pokémons!

7. Pyssla

Den givna aktiviteten om vädret är grått och tråkigt –pyssla! Här kan du läsa om våra påskpysseltips: https://www.clubcreo.com/vara-pysselpaket/pask-se/pysseltips-till-pask/

påskpyssel

Är du inte prenumerant på Club Creo? Spana in våra pysselpaket här och beställ ditt startpaketför bara 59:-

Glad Påsk önskar Club Creo!

Några av våra roliga pysselboxar

Sveriges bästa barnbox

Är du inte medlem i vår pysselklubb ännu?

Då tycker vi självklart att du ska prova! Du får roligt och kreativt pyssel till ditt barn — direkt hem.

Prova vårt kreativa välkomstpaket för bara 59:-

Paketet innehåller bland annat den populära leran Silk Clay – som alla barn bara älskar!